Acesta este un vin clasic si foarte bun

Odata cu inceperea consemnarii datelor istorice de pe meleagurile romanesti, dovezile timpurii ale cultivarii si utilizarii vitei de vie au fost descoperite si amintite alaturi de activitatile specifice vremii. Ulterior, viticultura a capatat un rol tot mai stabil in viata oamenilor, vinul devenind atat parte din ritualurile religioase cat si din viata de zi cu zi, urmand ca mai apoi si metodele de prelucrare sa se diversifice. In cele din urma, consumul a ajuns sa fie sinonim atat cu evenimentele sociale cat si cu anumite preparate gastronimice, atentia la detalii fiind una substantiala, pentru a se obtine cele mai bune combinatii de gust. De asemenea, datorita descoperirii unei multitudini de soiuri, acestea au fost folosite nu doar ca atare, ci si pentru a produce cupaje, acestea fiind formate din doua sau mai multe tipuri diferite de struguri.

Vinul in tara noastra

In ziua de azi, un vin rosu romanesc este la fel de apreciat ca un sortiment produs in orice alta tara cu traditie, datorita culturilor spornice si a tehnicilor de buna calitate, ambele fiind indispensabile pentru a rezulta un produs finit de succes. In ceea ce priveste strugurii cultivati cu predilectie pe meleaguri autohtone, acestia sunt un amestec eclectic de soiuri traditionale romanesti dar si din alte teritorii renumite in domeniul viticulturii.

Astfel, numeroasele zone geografice bogate in elemente minerale, soare si precipitatii sunt ideale pentru a acomoda o varietate de sortimente, motiv pentru care Romania se poate numara printre cei mai mari producatori si exportatori de vin de pe teritoriul Europei. In aceste conditii, calitatea si pretul competitiv sunt doua dintre atuurile cu care producatorii au putut sa isi faca simtita prezenta pe piata internationala, premiile castigate la evenimentele de renume mondial fiind incununarea suprema a valorii produselor noastre.

Cum se asociaza un vin rosu

Ca si trasaturi reprezentative, un vin rosu romanesc poate fi descris cel mai bine de robustetea gustului, nuanta bogata, precum si aromele subtile, ce pot varia de la fructe de padure la ciocolata si note lemnoase, in functie de modalitatea de maturare si intervalul de timp consemnat pana la consumul propriu-zis. In ceea ce priveste cantitatea de zahar continut, majoritatea este formata din varietati seci.

Prin urmare, avand aceste caracteristici drept ghid, asocierile culinare vor fi facute cu preparate bogate, satioase, ce au la baza carnea rosie. Acestea fiind supuse, desi carnea de vanat, porcul sau vita sunt mancaruri imbogatite substantial de aroma bogata a bauturii, ea poate fi savurata intotdeauna si ca atare, acest mod fiind cel mai indicat pentru a ne bucura de intreaga paleta olfactiva si gustativa. Ca si modalitate de servire, varietatile cu mai mult zahar vor fi racire un timp mai indelungat decat cele seci, desi, ca regula generala, vinurile rosii pot fi servite la temperatura camerei.

Leave a Comment