After school, programul de dezvoltare intensă a copiilor

May 4, 2022 0 Comments

Așa cum deja știți, există diverse beneficii ale programelor after school, inclusiv beneficii fizice sub formă de activități optime, beneficii sociale prin faptul că se ridică stima de sine și avantaje psihologice sub formă de avantaje cognitive și academice. Participarea la programele after school ajută la formarea personalității individuale și reduce stresul emoțional. Copiii își pot explora creativitatea și își pot elimina excesul de energie prin diferite activități. Aceste programe after school modelează personalitatea copilului într-un mod unic.

De asemenea, ele pot ajuta copiii să câștige diverse experiențe și să aprofundeze nivelul de cunoștințe în domeniile care îi vor ajuta în viitor. Cei mici își selectează activitățile dorite, joacă roluri diverse și astfel se dezvoltă foarte plăcut. O astfel de participare le dezvoltă și diversele abilități, cum ar fi comunicarea, rezolvarea problemelor și acceptarea diferitelor diferențe de opinie. Încrederea în sine ne ajută să ne simțim pregătiți pentru experiențele ce vor urma. Când suntem încrezători, avem mai multe șanse să depășim mai ușor provocările vieții.

Unul dintre principalele beneficii ale programului after school este că menține creierul copiilor dornic să afle cât mai multe cunoștințe prin dezvoltarea și introducerea de oportunități și idei avansate cu privire la diferite aspecte ale vieții. Astfel de programe îi mențin pe copii activi în diferite activități de educație și le stimulează mintea.

Construirea relațiilor și dezvoltarea socială sunt cele mai mari beneficii ale programelor after school, în principal, în perioada pandemiei, când copiii au fost blocați în casă, departe de prietenii lor și de colegii de școală. Acum, toți sunt încântați să se întoarcă la școală, să se întâlnească cu prietenii lor și să participe la activități sociale. Așadar, programele after school sunt cea mai bună modalitate în acest moment de a oferi conectarea socială care lipsește în viața multora sau care este simțită pe deplin abia acum de unele categorii de vârstă. Alături de învățare, programele de after school de la Edu Friends se concentrează pe socializare, dar și dezvoltare personală. Un studiu arată că toți copiii care au abilități emoționale și sociale puternice au șanse mai mari de a obține o diplomă de liceu, o diplomă de facultate și un loc de muncă cu normă întreagă, deci, să reușească în viață.

Pe de altă parte, copiii rămân activi prin angajarea zilnică în diferite activități. Cele fizice, de exemplu, joacă un rol important în bunăstarea copiilor, chiar și a adulților. A fi activ de la o vârstă fragedă ajută la crearea un stil de viață mai sănătos. Un corp sănătos este egal cu o minte sănătoasă. Astfel de programe de after school îi învață pe copii despre importanța unui stil de viață corecte, aspecte care le vor și de un real folos și atunci când vor fi adulți.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *