Ai ce sa vezi in Barcelona

September 26, 2018 0 Comments

Destinatia Barcelona va va fi pe plac, in mod sigur. Acest oras este capitala Cataloniei, fiind al doilea oras din tara dupa Madrid. Este un oras vizitat de foarte multa lume in fiecare an, datorita faptului ca are multe obiective turistice precum Sagrada Familia, La Rambla, cartierul gotic sau El Raval.

Plaza Catalunya

Plaza Catalunya este o piata minunata, care se afla in inima Barcelonei; centrul gotic al Barcelonei (cartierul Gotic, Raval) se uneste cu un cartier nou (Eixample); aici e situate si o manastire din secolul XII, manastirea Sfanta Anna.

La Rambla 

Din Plaza Catalunya se ajunge pe o alee faimoasa, ce poarta denumirea de La Rambla, care gazduieste foarte multi turisti, veniti din toate colturile lumii. Ea este imprejmuita de restaurante, florarii, cafenele si nenumarate magazine. In La Rambla puteti simti din plin atmosfera incantatoare a acestui oras faimos. Seara puteti sa mergeti in plimbare aici, impreuna cu prietenii sis a va bucurati de privelistile minunate.

In piata Boqueira, sunt foarte multi turisti care isi fac cumparaturile. Mercat La Boqueira sunt vandute fructe, legume si diverse alimente.

El Raval

Din La Boqueira, puteti ajunge in El Raval – un alt cartier faimos, care va va placea enorm. Aici se afla statuia „Gato de Botero„. Puteti sa admirati strada Rambla del Raval, unde se afla numerosi papagali.

Portal de L’Angel 

Portal de L’Angel – este foarte circulata, aici fiind foarte multe magazine scumpeNu poate fi considerat propriu zis un obiectiv touristic, dar nu strica sa faceti o incercare si sa treceti pe acolo.

Barrio Gotico

La Pedrera,

Care mai are si denumirea de Casa Mila, a fost construita de  Antonio Gaudi in anii 1906-1912, intr-un stil avangardist; fatada se aseamana cu niste valuri, oferind acestei cladiri un aspect cu adevarat original si interesant.

La fel ca toate constructiile lui Gaudi, aceasta cladire pare a fi desprinsa dintr-un basm. In Casa Mila se afla Fundacio de Catalunya, unde sunt organizate nenumarate evenimente.

Casa Batllo

A fost si ea construita de faimosul Gaudi, tot intr-un stil modern. La inceput a fost locuinta privata a lui Josep Batllo i Casanovas, fiind o cladire impresionanta datorita detaliilor arhitecturale deosebite, care te introduc intr-o atmosfera de basm, specifica unui castel in miniatura, cu plante si animale.

Sagrada Familia,

Opera de capatai a faimosului Gaudi atrage anual sute de mii de turisti din intreaga lume. Aceasta biserica enorma e unul dintre cele mai vizitate obiective din acest oras.

Sagrada are nu mai putin de 18 turnuri, constructia incepan in anul 1883 La inceput a fost conceputa ca o catedrala in stil neo gotic, dar Gaudi si-a pus amprenta stilului sau propriu. Inca nu a fost finalizata, si deocamdata nu se stie cand va fi dusa la bun sfarsit. Arhitectura ei de basm insa e faimoasa in toata lumea, si putini sunt cei care nu au auzit de ea.

Parcul Guel

Nu mai are nevoie de niciun fel de prezentare, fiind cunoscut turistilor de pretutindeni. Acesta are scari frumos decorate, cu animale si plante.

De asemenea, catalanilor le plac foarte mult festivalurile. San Juan este un festival indragit in cadrul caruia se serbeaza inceputul verii, pe 23 de iunie. Este un festival dedicat focului, care atrage multi turisti dornici de o experienta unica. Alaturi de cladirile construite de Gaudi, el reprezinta un deliciu, care va fermeca pe vizitatorii acestui oras iubit, din Spania.

Destinatia Barcelona este de vis si va va incanta cu siguranta.

Biletele sunt destul de ieftine, preturile variind intre 400 si 1000 de lei. Prin urmare, nu exista niciun motiv sa nu va faceti o rezervare si sa porniti intr-o aventura captivanta, catre un oras unic.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *