Alege oraşul care îşi aşteaptă turiştii cu braţele deschise de fiecare dată!

September 11, 2021 0 Comments

Atena sau Capitala secolelor apuse aşa cum este numită deseori, reprezintă una dintre cele mai primitoare capitale ale Europei. Dacă Atena a fost destinaţia ta finală pentru un city break, merită să ştii ce anume poţi face atunci când vei ajunge acolo şi ce obiective turistice să nu ratezi.

Un mic tur al Atenei

Odată ajuns în Atena, cu siguranţă vei dori să vizitezi Acropolele, stânca sacră a Atenei, care reprezintă fără îndoială una dintre atracţiile turistice care a strânsca un magnet numeroşi vizitatori de-a lungul anilor. Acest obiectiv turistic merită bifat în itinerariul de vacanţă, deoarece oferă şansa turiştilor din orice colţ al lumii să admire cele mai cunoscute şi celebre temple ale Europei, dintre care Parthenon-ul închinat zeiţei Athena, Teatrul lui Dionysos care a găzduit cele mai renumite tragedii sau comedii greceşti, Templul Nike, Propylaia sau Calea Panatenee. Şi acestea sunt doar câteva dintre locurile pe care le poţi vedea aici.

De asemenea, pentru a lua pulsul oraşului, merită să mergi în Piaţa Monastiraki, un loc energic, însufleţit de mulţimea de oameni de orice fel şi de priveliştea spre Acropole, fiind un etalon pentru o experienţă comercială în spiritul grecesc.

Pentru a te putea bucura de o plimbare pe cinste, alege Portul Pireu, cel mai mare port din Europa, unde te vei putea lăsa captivat de frumuseţea vaselor, de bună dispoziţia creată de muzica live sau de sentimentul de apartenenţă pe care ţi-l oferă numeroşii comercianţi ai magazinelor de suveniruri aflate în port.  

Dacă doreşti să fi părtaş la o ceremonie formală, specifică zonei, nu ezita să ajungi în momentul schimbării gărzii care are loc în faţa Palatului Parlamentului, ceremonie în care gărzile îşi fac onorurile militare, după care are locul schimbul. Ai posibilitatea de a te şi poza cu acestea, însă doar după ce evenimentul a luat sfârşit.

Atena îşi surprinde vizitatorii cu foarte multe alte atracţii turistice şi momente cheie pentru cultura greacă, acestea menţionate până acum fiind doar câteva dintre exemplele celebre.

Unde poţi mânca în Atena

Dacă eşti un gurmand înrăit şi vrei să afli şi să guşti câte puţin din sfera culinară a Atenei, ai mai multe variante pentru care poţi opta. Prima opţiune o reprezintă tavernele tradiţionale care sunt accesibile din punct de vedere financiar oricui. Astfel de taverne le poţi găsi la tot pasul, remarcându-se prin mesele amplasate afară, unde poţi servi preparate care îmbină mai multe gastronomii regionale. Câteva exemple de gustări ar fi celebra salată grecească horiatiki, renumitul iaurt grecesc tzatziki sau prăjiturelele halvasi, meniul fiind evident unul mult mai diversificat, pe care vei avea ocazia să îl răsfoieşti la faţa locului.

O altă opţiune o reprezintă restaurantele amplasate în cele mai populare zone ale oraşului, unde poţi comanda cele mai pretenţioase şi sofisticate meniuri şi unde vei avea ocazia să mănânci de pe rooftop, admirând bineînţeles panoramă inedită a oraşului.

Pentru cele mai bune oferte de vacanţă, accesează platforma online a agenţiei Fabrica de vacanţe, unde te aşteaptă cele mai experte sfaturi cu privire la un city break în Atena

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *