Am aflat cum pot sa cresc sansele de a ramane insarcinata

March 16, 2018 0 Comments

Ovulatia reprezinta acel fenomen cand un ou matur este lansat din ovar catre tubul falopian si devine disponibil pentru a fi fertilizat si in fiecare luna un ou se va maturiza intr-unul din ovare, iar odata ce ajunge la maturitate acesta va astepta spermatozoizii. De asemenea, acesta este un fenomen care poate fi studiat pentru a creste considerabil sansele de a ramane insarcinata, motiv pentru care este ideal un calendar pentru ovulatie. In schimb, acesta nu este fenomen precis, motiv pentru care poate sa difere de la o luna la alta in functie de ciclul menstrual, iar calendarul poate reprezenta o problema prin care acesta se monitorizeaza timp de cateva luni pentru a se putea alcatui un standard, pentru a fi mai usor sa fie anticipat.

Trebuie sa stii

Femibion iti propune un calendar pentru ovulatie, suplimente alimentare care sa iti fie utile in timpul sarcinii, dar aduce si toate informatiile de folos pe care le poti verifica atunci cand ai nelamuriri. Asadar, exista multe detalii pe care trebuie sa le cunosti despre ovulatie, incepand cu faptul ca un ou traieste intre 12 si 24 de ore dupa ce iese din ovar, iar ovulatia poate fi afectata de stres si anumite afectiuni. In acelasi timp, unele femei se pot confrunta cu sangerari usoare in timpul ovulatiei, iar implantarea unui ou fertilizat are loc, de obicei, intre 6 si 12 zile dupa ovulatie.

Monitorizarea ovulatiei

Ciclul lunar al unei femei este calculat incepand cu prima zi a menstruatiei si pana in momentul ciclului urmator. De obicei, ciclul este intre 28 si 32 de zile, insa aceasta nu este o regula, motiv pentru poate fi mai lung sau mai scurt in cazul anumitor femei. Asadar, ovulatia se poate calcula prin inceperea cu prima zi a ultimului ciclu, fie prin calcularea intre 12 si 16 zile a urmatorului ciclu. Majoritatea femeilor ovuleaza intre zilele 11 si 21 ale ciclului, perioada care este considerata cea mai fertila, motiv pentru care cresc considerabil sansele de a ramane insarcinata.

Bineinteles, aceasta informatie poate fi utila pentru cele care isi doresc sa fie viitoare mamici, fie pentru cele care vor sa evite cu desavarsire acest pas. Totusi, este important de stiut ca un calendar pentru ovulatie nu se recomanda a fi folosit ca o metoda contraceptiva, intrucat sunt altele mult mai eficiente si mai sigure. De asemenea, ovulatia poate avea loc in diferite momente a fiecarei luni, acesta fiind principalul motiv pentru care se recomanda apelarea la un calendar intrucat cu ajutorul acestuia pot fi notate toate informatiile importante si e mai usor sa se creeze un precedent. Astfel, avand in minte aceste informatii aduse de Femibion, vei sti ce ai de facut de acum inainte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *