Cămin privat pentru îngrijirea bătrânilor

April 4, 2021 0 Comments

Pentru a veni în ajutorul celor mai puțin norocoși dintre noi, ajunși la o vârstă la care nu își mai pot asigura singuri un trai liniștit și lipsit de griji, noi ne-am propus ca prin acest proiect, și anume crearea unor cămine private pentru bătrânii rămași singuri, să le putem asigura condiții decente de trai, conturând totodată o atmosferă specifică unei familii adevărate. Aici vor avea parte de respect și discreție, întrucât ne dorim să consolidăm încrederea reciprocă dintre personalul nostru și cei găzduiți și să punem bazele unor prietenii durabile între bătrânii care au ales să spună acasă locului pe care noi l-am creat pentru ei.. Mediul este propice comunicării și formării unor noi legături de prietenie între oamenii vârstnici care au atâtea amintiri și povești de viață unice de împărtășit. Ne dorim că sprijinul nostru să fie atât de natură sufletească și emoțională, cât și material și mai ales medical, oferindu-le asistență permanentă realizată de personal medical calificat. Numai în acest mod, bătrânii se vor acomoda rapid și se vor simți în largul lor și vor reuși să dea uitării toate greutățile cu care au trebuit să se lupte în trecut.

Datorită multitudinii de beneficii și calități specifice, date de modul în care a fost construit, dar și de alegerea locului unde se situează în prezent, acest loc se poate numi un adevărat “colț de răi”, deoarece dispune de o grădina mirifică și de un lac de pescuit ce are în mijloc o insulă cu pomi fructiferi, traversarea de pe o parte pe altă fiind posibilă prin așa numitul “pod al prieteniei”.

Printre principalele activități pe care bătrânii cazați le pot desfășura aici se regăsesc șahul, cititul, dat fiind faptul că am implementat o bibliotecă proprie care dispune de peste 1500 de exemplare, ascultatul radioului, privitul la televizor, tablele, jocul de rummy, plimbări în aer liber, pescuitul sportiv și alte activități de relaxare și interacționare.. În plus, le este asigurat și accesul la sala de fitness, pentru aceia dintre ei care doresc să se mențină în formă și o simplă plimbare în aer liber nu este de ajuns. Ocazional, le oferim și surprize de tipul organizării de petreceri cu ocazia zilelor de naștere sau onomastice, grătare sau chiar excursii în zone propuse de ei.

În plus, programul de vizită este unul foarte flexibil deoarece membrii familiei pot veni în vizită oricând doresc, iar în momentele în care nu sunt aproape, vizualiza tot ceea ce se petrece în cămin, cu ajutorul un sistem de supraveghere video 24/24 pus la dispoziția acestora.

Ne-am dorit ca prin construirea acestui loc special să putem pune bazele unui spațiu pe care cei care au nevoie de noi să îl poată numi cu bucurie – acasă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *