Care sunt cele mai apreciate tipuri de case

December 2, 2022 0 Comments

Atunci când ai la dispoziție mai multe stiluri arhitecturale din care să selectezi, alegerea unuia poate fi o sarcină destul de grea. În zilele noastre, unele dintre cele mai apreciate tendințe arhitecturale rezidențiale sunt:

Stilul modern– odată cu progresul secolului al XX-lea, aceste locuințe și-au făcut debutul și au câștigat rapid popularitate, deoarece au putut să țină pasul cu cele mai recente schimbări din tehnologia construcțiilor. Sticla, oțelul și betonul sunt câteva dintre caracteristicile definitorii ale acestor clădiri, deoarece au fost selectate în mod special pentru a evoca ideea de construcție robustă. Tavanele falnice, ferestrele întinse și unghiurile ascuțite atrag atenția asupra stilului modern al structurii.

Stilul victorian – Epoca victoriană (1830-1910) a adus cu sine apariția unui nou stil arhitectural definit de detalii ornamentale, asimetrie, turnuri de diferite forme și dimensiuni, utilizarea îndrăzneață a culorilor, a arcurilor și a balustradelor proeminente. Mulți oameni compară casele victoriene cu castelele din cauza dimensiunilor mari și a numărului de camere. Elementele de design cu aspect regal și opulent, atât în tonuri deschise, cât și întunecate, precum și mobilierul din lemn masiv, sunt tipice pentru interioarele lor.

Stilul mediteranean – cei care preferă casele în stil mediteranean prețuiesc simplitatea, funcționalitatea și relația armonioasă cu exteriorul. Ferestrele și ușile trebuie să fie arcuite, iar designul interior trebuie să fie luminos și primitor, folosind materiale precum lemnul, ceramica și piatra. Amenajarea terenurilor din jurul acestor reședințe ar trebui să fie la fel de meticuloasă.

Stilul minimalist – alege o estetică minimalistă dacă dorești o casă liberă, neaglomerată, care reușește totuși să transmită un sentiment de umplere cu câteva piese de accent bine plasate. Stilul acesta a apărut pentru prima dată în jurul anului 1920, iar culoarea sa primară este alb, în timp ce liniile sale curate și drepte sunt marca care îl face ușor de recunoscut. Proprietarii care caută o estetică minimală, dar rafinată, vor aprecia beneficiile unui design minimalist.

Ziua de azi – nu există o definiție strictă a „stilului contemporan” dar, în general, acesta descrie locuințe care sunt atractive și funcționale. Casele moderne au design raționalizat, ferestre mari care lasă multă lumină naturală și caracteristici durabile, cum ar fi panouri solare și sisteme de încălzire geotermală.

Dacă vrei să-ți construiești o casă într-un stil anume, acestea sunt opțiunile tale majore. O structură bine definită, plăcută din punct de vedere estetic și funcțional poate fi obținută printr-un proiect de casă mica realizat cu foarte multă atenție. La Biroul De Stijl, arhitect Enica Ana, te va ajuta sa gasesti o multitudine de perspective  și sprijin specializat, în așa fel încât să fii încântat de rezultatul pe care îl vei obține.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *