Casa porumbeilor tăi

February 24, 2022 0 Comments

Nu poți participa la concursuri pentru porumbei, dacă aceștia nu au o casă care să le îndeplinească toate nevoile, deoarece linia de sosire trebuie să fie casa lor, cea pe care o găsesc folosindu-se de câmpuri magnetice și de o hartă olfactivă compusă din mirosurile familiare. Asigură-te că păsările tale doresc să se întoarcă acasă prin tratarea lor cu bunătate, hrănindu-le bine și oferindu-le locuri de creștere cât mai curate.

Pentru a face posibilă întoarcerea lor, poți consulta magazinul online, ColumboVet, care îți poate oferi toate produsele de care porumbeii tăi au cea mai mare nevoie, precum hrană de calitate compusă din mixuri de cereale și oleaginoase atent selecționate, accesorii pentru a le spori confortul (știm cu toții cât de sensibili sunt dacă ajung să se streseze) și tratamente pentru prevenirea celor mai răspândite boli în rândul voiajorilor.

O sănătate de fier

Începe antrenamentele cu păsări vaccinate începând cu vârsta de 4 până la 6 săptămâni pentru a te asigura că odată eliberate, aceștea nu vor fi expuse pericolelor reprezentate de boli și infecții precum Salmoneloză, Ornitoză sau Tricomonoză.

Dacă porumbeii tăi nu beneficiază de o imunitate crescută la momentul îmbarcării, aceștia vor fi în pericol pe durata concursului, astfel încât există riscul de a nu putea să îl ducă la capăt sau să ajungă acasă și să infesteze și restul crescătoriei cu diversele bacterii luate în timpul zborului. Alege din gama de tratamente și suplimente propuse de ColumboVet pentru a oferi porumbeilor tăi o sănătate de fier care să îi ajute să devină câștigători.

Hrană adecvată

Regimul unui voiajor impune calcule atent realizate, astfel încât acesta are nevoie de anumite aporturi de grăsimi și nutrienți în funcție de perioada din viața sa. Dacă te pregătești pentru concursuri sau de perioada de reproducere, acesta trebuie să consume o cantitatea mai mare de proteine și lipide, astfel porțiile trebuie să fie formate din 50% leguminoase, 40% cereale și 10% oleaginoase. În perioada așa-zisei diete din timpul năpârlirii, acesta este mai puțin imunizat și are nevoie de o alimentație care să îl ajute să nu se îmbolnăvească, așadar vor consuma 60% cereale, 35% leguminoase și 5% oleaginoase.

Mai ales dacă te afli la început de drum în calitate de crescător, pentru a nu mai fi nevoie să calculezi de unul singur toate aceste cantități sau să te expui riscului de greși aceste procente, poți apela oricând la mixurile deja pregătite de cei de la ColumboVet, furnizate de branduri de renume din domeniu, precum Kipp și Fii, C.A.P (Festila) și Vanrobaeys – cea mai cunoscută gamă de mâncare belgiană de calitate superioară.

Oferă-le porumbeilor tăi cele mai bune condiții, pentru a putea fi câștigătorii concursurilor, indiferent la locul lansării sau de distanța pe care trebuie să o parcurgă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *