Cum economisim benzina dupa ce s-a scumpit iar

June 2, 2018 0 Comments

Daca in urma cu un an puteam alimenta la preturi de sub 5 lei pe litru de carburant, astazi multe benzinarii au depasit pragul de 6 lei / litru, motiv pentru care nu este de mirare de ce majoritatea soferilor cauta solutii si modalitati prin care sa faca economii. Bineinteles, sunt disponibile cateva optiuni, insa majoritatea nu sunt deloc eficiente, dar nimeni nu va da gres daca se orienteaza catre instalatii GPL.

Economisesti suficient

Bineinteles, unul dintre marile plusuri e reprezentat de faptul ca se fac economii considerabile la fiecare drum parcurs, care pot ajunge si de pana la 40%. Asadar, trebuie sa te gandesti daca astazi ai nevoie de minim 500 de lei lunar pentru doua plinuri de carburant, dupa ce instalezi sistemele poti sa platesti sub 300 de lei, iar aceasta suma economisita nu este deloc de neglijat.

Nu costa mult

Un alt mare avantaj e reprezentat de faptul ca preturile sunt accesibile pentru toate buzunarele, astfel ca modelele universale pot fi achizitionate incepand de la 2.000 de lei, iar cei care isi doresc performante superioare sau modele dedicate trebuie sa scoata din buzunare circa 4.000 de lei. Totusi, aceasta suma se amortizeaza imediat, ceea ce presupune ca dupa un an sau chiar mai devreme, economiile vor fi resimtite direct in buzunarul soferilor.

Performante

Performantele aduse variaza de la un model la altul, insa este bine cunoscut faptul ca aceste instalatii GPL fac ca motorul sa functioneze in conditii optime, ocazie cu care se prelungeste durata de viata a acestuia cu minim doi ani. Un minus ar putea fi reprezentat de faptul ca dupa instalare va scadea puterea motorului cu circa 3%, insa majoritatea cazurilor, aceasta valoare nici nu este resimtita de catre soferi.

Intretinere simpla

Totodata, acestia nu trebuie sa isi faca griji referitoare la intretinere, intrucat regulile sunt foarte simple, iar specialistii sunt cei care efectueaza verificarile necesare. In schimb, este esential sa se apeleze la service-uri acreditate RAR, pentru a va bucura de mai multa siguranta, dar si de garantia sistemelor. Mai mult, este important de stiut ca aceste instalatii trebuie sa fie verificate la fiecare doi ani, la fel ca in cazul ITP-ului, iar daca regula nu se respecta, atunci soferii depistati in trafic pot fi aspru pedepsiti.

Spatiu in portbagaj

Nu in ultimul rand, majoritatea sistemelor sunt foarte compacte in ziua de azi, ceea ce presupune ca se vor adapta de minune la orice portbagaj. Totusi, cei care isi doresc sa aiba la dispozitie toata suprafata disponibila, se pot orienta catre instalatii care se regasesc sub forma rotii de rezerva, pe care o vor putea inlocui cu succes. Asadar, cu siguranta, aceasta reprezinta solutia pe care o cauti daca iti doresti sa faci economii considerabile la fiecare drum parcurs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *