Cum ne păcălesc producătorii auto?

July 25, 2021 0 Comments

Dacă am face o listă cu caracteristicile premium oferite de modelele performante lansate în ultimii ani, puteți observa că în topul listei se află autonomia și performanța la volan. Fiecare dintre își dorește o mașină în care să se simtă protejat în orice situație de coleziune, în orice condiții meteorologie sau pe orice drum din lume, fie că vorbim despre autostrăzi, fie că vorbim despre drumurile de țară. Mai mult decât, confortul sporit este una dintre caracteristicile pe care o căutăm atunci când vrem să achiziționăm o mașină. De-a lungul timpului, s-a observat o dorință tot mai mare către comoditate în rândul oamenilor, fapt pentru care, deși există numeroase modele care își oferă un minim de confort pentru o sumă rezonabilă, majoritatea vor din ce în ce mai mult, mașina devenind mai mult decât un simplu mijloc de transport.

Așa cum ar descrie-o mulți oameni din domeniul business-ului, mașina este de fapt „un frigider” prin intermediul căruia tu poți să ajungi din punctul A în punctul B. Toate aceste optimizări și tehnologii de ultimă generație pe care marile companii producătoare de mașini nu se sfiesc să le dezvăluie țin mai degrabă de confortul fizic și psihic al șoferului decât de necesitățile acestuia. S-a observat creșterea tendinței de a intra în posesia mașinilor luxoase, confortabile, care promit performanțe și sute de cai putere, dar în realitate, de câte dintre aceste caracteristici nevoie cu ai cu adevărat pentru a realiza același traseu zilnic muncă –  casă?

Încă un lucru pe care producătorii tind să-l exagereze în promovarea noilor prototipuri este autonomia. Având în vedere infrastructura din țările mai puțin dezvoltate sau aglomerația din marile orașe, nu se știe în ce măsură aceasta poate fi atinsă. Se pune accent constant pe cât de rapide au devenit aceste mașini, însă cât de mult ne ajută această caracteristică în demersurile de zi cu zi. Dacă siguranța și confortul se pot explica prin faptul că dorim lucruri de calitate și vrem să ne simțim singuri la volan, autonomia și caii putere nu au o relevanță ce poate fi pusă în practică pentru cei mai mulți șoferi. Pentru mai multe informații și analize din domeniul auto, puteți accesa Thecars.ro, site-ul care vă pune la curent cu tot ce este nou.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *