Cum poate fi gestionat eficient managementul reputatiei in situatii de criza?

Nici o afacere nu se poate proteja de situatii dificile. In orice caz, veti intampina la un moment dat probleme, iar acestea pot aparea la nivel intern, de exemplu ca urmare a unor decizii neinspirate, sau pot fi cauzate de presiunea externa pusa asupra companiei. Pentru a preveni ca aceste dificultati sa se transforme in dezastre economice, este absolut necesar sa existe o comunicare de criza, eficienta si bine gandita. Astfel, se pune intrebarea, ce facem atunci cand ne confruntam cu managementul reputatiei in situatii de criza? Raspunsul este ca daca urmati strategia corecta, puteti stapani sau evita multe provocari si puteti trece prin criza cat mai usor cu putinta. Atunci cand o afacere este in criza si chiar inainte de aceasta, comunicarea adecvata este cruciala, iar managementul reputatiei in situatii de criza devine o necesitate foarte mare. Practic, cei care raman in tacere au pierdut.

Este important sa educati angajatii, partenerii de afaceri, partile interesate, dar si publicul, cu privire la problemele si provocarile viitoare. Pentru a reusi sa facem o comunicare de criza sa fie eficienta, trebuie pregatit toti pasii pentru managementul reputatiei in situatii de criza in amanunt.. Dac nu a fost dezvoltata nicio strategie, exista un mare risc pentru comunicare sa nu fie adecvata situatiei. In contextul activitatii de relatii publice, principalul obiectiv al comunicarii in caz de criza este de a evita sau minimiza daunele aduse reputatiei. Crizele, in contextul afacerii, sunt definite ca amenintari la adresa supravietuirii intregii organizatii. De asemenea, daunele semnificative aduse reputatiei sau intreruperea in cursul afacerii pot fi considerate crize.

Cel mai rau lucru pe care il poti face in timpul unei crize este sa taci. Daca nu incercati sa modelati singur dezbaterea, publicul va vorbi doar despre afacere in loc sa se identifice cu aceasta si sa continue sa-i consume produsele sau serviciile. Acesta este motivul pentru care este esential sa vorbiti. Acest lucru pune o serie de provocari pentru manageri sau departamentul de relatii publice. Nu este vorba doar de a reactiona in mod adecvat. De asemenea, va aflati sub presiunea extrema a timpului, deoarece, cu cat asteptati mai mult, cu atat starea de spirit va fi mai negativa. Daca cineva reactioneaza prea tarziu, daunele provocate cu greu pot fi sterse. Pentru o buna gestionare a managementului reputatiei in situatii de criza, conteaza pe sprijinul pe care ti-l poate oferi agentia de PR și Comunicare Tudor Communication.

Aceasta dispune de o echipa de profesionisti, capabila sa iti rezolve cele mai dificile probleme pe care le-ai putea intalni in ceea ce priveste reputatia companiei tale! Alege sa iesi invingator cu o echipa de profesionisti care stie sa isi faca treaba cu simt de raspundere!

Leave a Comment