De ce este bine sa evitam insectele

Tantarii, cele mai mici insecte pot provoca neplaceri, sunt intalniti peste tot si mai ales in zonele impadurite si acolo unde exista o sursa de apa.

In acest articol, citeste despre muscatura de tantar si cum poti scapa de efectele adverse ale acesteia.

Muscaturile tantarilor provoaca roseata si mancarime, iar pentru copii sunt chiar neplacute.Toate acestea apar, pentru ca, in cadrul procesului de hranire, toate organismele care se hranesc cu sange introduce saliva in rana.Proteinele din saliva tantarilor impiedica coagularea vaselor de sange, ceea ce va permite tantarului sa extraga sangele mai repede si mai eficient.Sistemul imunitar uman va detecta aceste proteine din sange si le va receptiona ca o substanta straina si le ataca imediat cu histamina.Histamina este o substanta chimica imuna care se elibereaza in celulele corpului ca raspuns la prezenta unei leziuni, a alergenilor sau a altor iritanti.Ea este cea care produce mancarimea si umflarea acelor muscaturi de tantari.

Cu cat sunt mai des muscati, majoritatea oamenilor nu vor mai avea o reactie si asta, deoarece, sistemul imunitar se obisnuieste cu acel tip de muscatura si nu-l mai recunoaste ca fiind o amenintare.

Cel mai bun si mai sigur mod de a opri muscaturile de tantari este de a le preveni.In cazul in care o persoana a fost muscata de tantar, mancarimea ar trebui sa dispara in doua, maxim trei zile.Pe de alta parte, exista si remedii ce pot fi puse in aplicare la domiciliu si cu ajutorul carora sa scapati rapid de muscaturile de tantari si de a trata roseata si mancarimea.

Iata cateva exemple de a trata muscaturile de tantari la domiciliu:

-puteti indeparta muscatura cu alcool cu ajutorul servetelelor imbibate in alcool care vor indeparta eficient saliva tantarilor din rana, prevenind, astfel, reactia organismului la aceasta substanta straina

-aplicarea compreselor reci poate reduce umflarea si ar putea sa ne ajute sa scapam temporar de mancarime, insa, gheata nu va indeparta sau neutraliza proteinele de saliva pe care le-a lasat tantarul in urma, astfel ca, mancarimea poate reaparea

-se poate apela la aplicarea unei lotiuni cu calamina avand efect de linistire pentru ca aceasta continue oxid de zinc.Se cunoaste faptul ca, oxidul de zinc are proprietati anti-mancarime. -bicarbonatul de sodiu poate fi folosit in cazul muscaturilor de tantari, prin amestecarea acestuia cu putina apa.Se poate aplica acest tratament pe muscaturile de tantari, reusind astfel sa va simtiti mai bine. Se pot face inclusive bai cu bicarbonate de sodiu pentru a diminua mancarimea si inflamatia.

Mai multe puteti descoperi din urmatorul material DoctorMit:

Leave a Comment