De ce se recomanda sa consumam vin

Soi de origine romaneasca, Busuioaca de Bohotin este unul dintre cele mai apreciate tipuri de vin autohtone atat in tara noastra cat si peste hotare. Cultivati in putine zone, strugurii se remarca prin parfumul dulce, caracteristic, pe care il emana, precum si boabele cu nuante roscate ce dau nastere unui vin rose autentic. Fiind la origine un vin licoros, acesta contine una dintre cele mai mari cantitati de zahar dintre toate sortimentele de pe piata, lucru care de altfel potenteaza aromele de trandafiri si busuioc ce de scriu cel mai bine gustul acestuia.

Dat fiind faptul ca suprafata de cultivare este redusa, intinzandu-se majoritar pe teritoriul Moldovei, acesta poate fi catalogat drept un sortiment exclusivist, renumit pentru caracteristicile inedite. Ca si mod de producere, dupa procedeul de presare, strugurii raman de obicei la temperaturi scazute pentru de o luna, timp in care procesul de fermentare are loc. Pentru a prezerva zaharurile acumulate in mod natural procesul este mai apoi oprit si amestecul pastrat la temperaturi controlata pana cand este gata de a fi consumat.

Cum putem consuma vinul

Dat fiind faptul ca Busuioaca de Bohotin este fara indoiala unul dintre cele mai dulci vinuri de pe piata, acesta poate fi preferat chiar si de persoanele care nu consuma bauturi alcoolice in mod frecvent, datorita gustului placut, cu arome florale si fructate. In ceea ce priveste servirea alaturi de alte alimente, in acest caz asocierea este relativ unilaterala, acest soi fiind ideal pentru a fi consumat alaturi de preparate dulci. Totusi, desi poate parea o bautura perfecta pentru a fi servita in cantitati mai mari, asocierea unor cantitati mari de zahar cu alcoolul, impreuna cu o cantitate importanta de sulfiti continuta de acest tip de vin poate avea drept rezultat aparitia durerilor de cap si a senzatiilor de ameteala la persoanele cu o toleranta scazuta la alcool.

Beneficiile consumului de vin

Considerati a fi printre cele mai sanatoase fructe pentru consum, strugurii sunt indicati pentru a preveni o multitudine de afectiuni si chiar pentru a incetini procesul de degenerare celulara. Astfel, printre substantele benefice se numara aproape toate vitaminele hidrosolubile si liposolubile si minerale precum sodiu, potasiu, magneziu, fier, zinc, seleniu. In plus, acestia au si rol bactericid si antioxidant, fiind ideali pentru imbunatatirea sistemului imunitar.

Una dintre cele mai benefice astfel de substante este resveratrolul, o substanta de zeci de ori mai potenta decat vitaminele, ce are rol in dilatarea arterelor si pastrarea colesterolului total si a LDL-colesterolului in limite normale. De asemenea, poate reduce riscul de tumori mamare si melanom malign, consumul fiind indicat indeosebi din surse naturale. Printre ceilalti compusi benefici se mai numara si licopenul, acizii grasi Omega 3 si antocianinele, substante esentiale in lupta impotriva mai multor tipuri de cancer sau a bolilor de inima.

Leave a Comment