Jucăriile din lemn de la Câte-n lună și-n stele, preferatele tuturor copiilor

January 13, 2022 0 Comments

Permanent sunt create și concepute o multitudine de jucării pentru copii care au rolul de a contribui la dezvoltarea lor, cât și pentru a-i face să se relaxeze, chiar să se distreze. Pe măsură ce sunt atâtea opțiuni din care să aleagă, părinților le este din ce în ce mai dificil să poată decide ce este mai bine pentru copilul lor și ce nu. Sau, altfel spus, cu ce ar fi bine să se joace și ce nu. Jucăriile pentru bebeluși, copii mici și preșcolari pot fi concepute în mod complex și modern, dar ar trebui să fie și durabile, sigure și rezistente la uzură, aspect pe care jucăriile din plastic nu le îndeplinesc. Așadar, de ce ar trebui să acordați mai multă atenție jucăriilor din lemn? Iată doar câteva dintre numeroasele motive.

Jucăriile din lemn sunt prietenoase cu mediul și sunt de obicei realizate din lemn durabil, care este mult mai ușor agreat de mediu. Lemnul este reciclabil, biodegradabil, iar jucăriile din lemn pot fi colorate folosind pigmenți care să nu conțină substanțe toxice.

Spre deosebire de jucăriile din plastic produse în masă, jucăriile din lemn sunt adesea produse folosind materii prime din surse durabile și realizate manual de meșteri talentați. Deoarece jucăriile din lemn folosesc materii prime naturale, acestea oferă copiilor o legătură personală cu lumea naturii.

Jucăriile din lemn au un potențial educațional mare pentru că construcție în miniatură, blocurile de construcție și puzzle-urile pot fi folosite pentru a-i învăța pe copiii să înceapă să numere și să le înțeleagă. Mai mult, jucăriile din lemn pot stârni imaginația. Jucăriile din plastic sunt rezultate ale progresului tehnologic. Jucăriile moderne au adesea ecrane LCD, butoane colorate, sunete activate, clopoței și multe altele, iar aceste caracteristici ar putea suprastimula copiii.

Când vine vorba de învățare, cumpărarea unor jucării simple este o modalitate bună de a stârni imaginația celor mici. Jucăriile din lemn nu au sunete sau atașamente inutile, oferind o mulțime de posibilități prin care copiii pot să își pună în valoare imaginația.

Jucăriile din lemn sunt durabile. Un lucru pe care nu îl putem nega în cazul copiilor este faptul că ei ajung să se plictisească sau pur și simplu să aibă mici ieșiri specifice vârstei, astfel încât jucăriile ajung să fie aruncate, lovite, lăsate la voia întâmplării. Totuși, jucăriile din lemn sunt rezistente chiar și în aceste condiții neprielnice și chiar pot fi încă păstrate pentru generațiile următoare.

Majoritatea jucăriilor din lemn sunt fabricate din lemn masiv, așa că este destul de greu să le deteriorați complet. Dacă se murdăresc, le puteți curăța ușor și depozita în cutii din carton. Astfel, dacă te gândești să investești în jucării pe care le poți folosi de la un copil la altul, cu jucăriile din lemn de la Câte-n lună și-n stele, nu veți da greș.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *