Nu rata Valencia in urmatoarea vacanta

November 3, 2017 0 Comments

Valencia reprezinta unul dintre cele mai populare ale Spaniei, insa care nu se bucura de un numar de turisti la fel de impresionant ca Barcelona sau Madrid, fiind astfel ideal pentru cei care isi doresc sa evite aglomeratia specifica acestora. Asadar, cine alege o vacanta in Valencia va avea la dispozitie o multime de atractii, de la monumente istorice, galerii de arta, muzee si nu numai.

Muzeul de Ceramica

Palacio del Marques de Dos Aguas a fost ridicat in secolul al 18-lea si reprezinta o adevarata atractie prin structura sa impreionanta, insa acesta gazduieste si Muzeul National de Ceramica, care a fost infiintat in anul 1947. Asadar, aici se gasesc peste 5.000 de obiecte ceramice care au fost descoperite de-a lungul miilor de ani in Valencia si in imprejurimi, insa sunt expuse si structuri ce provin din Grecia si Roma antica, alaturi de ceramica din zona araba, precum si portelan din China si Japonia. Totusi, printre atractiile principale se numara cateva piese moderne ce apartin lui Picasso si Benlliure.

Muzeul de Arta Religioasa

Acest muzeu este gazduit intr-o cladire ridicata intre anii 1586 si 1610 care se remarca prin arhitectura sa renascentista, iar pasionatii de arta, cu siguranta, nu trebuie sa rateze acest loc. Sunt adapostite capodopere ale unor artisti faimosi, de la Juan de Juanes, Luis de Morales, El Greco, Francisco Ribalta si nu numai.

Iglesia de Santo Tomas y San Felipe Neri

Biserica se remarca prin domul sau albastru si reprezinta un exemplu grozav al stilului mediteranean al Valenciei. Cine se bucura de o vacanta in Valencia, asadar, trebuie sa viziteze aceasta biserica ridicata in anul 1725 si care a devenit monument istoric national in 1982. Fatada a fost decorata in stilul baroc, insa interiorul este cel mai deosebit, remarcandu-se prin spatiul generos si operele de arta gazduite.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *