Protejarea mediului ar trebui sa fie o prioritate pentru oricine

June 13, 2018 0 Comments

Ai mai auzit de certificate ISO insa niciodata nu te-ai interesat sa vezi despre ce e vorba? Poate ca ar fi cazul acum intrucat orice organizatie se poate bucura de mai multe avantaje de pe urma acestora. Asadar, certificatele ISO reprezinta niste reguli standard care privesc un anumit domeniu si care sunt aceleasi la nivel mondial, ceea ce presupune ca o organizatie din orice colt al lumii poate avea acelasi mod de operare cu alta din celalalt capat al planetei. Poti sa te interesezi de certificare prin Sicert si de unul dintre cele mai populare certificate la ora actuala, ISO 14001.

Acesta face referire la protejarea mediului inconjurator, ceea ce ar trebui sa reprezinta o prioritate in orice situatie, in conditiile in care poluarea reprezinta un fenomen complex care ne afecteaza pe fiecare dintre noi. Asadar, obtinerea certificatului aduce beneficii la nivelul planetei, dar si al propriei organizatii.

In ziua de azi sunt impuse tot felul de reguli noi pentru organizatii referitoare la protejarea mediului, astfel incat sa se reduca poluarea pe cat posibil, iar certificatul ISO 14001 este ideal. Orice companie care il are in portofoliu va castiga mult la capitolul imagine intrucat acesta poate fi vazut ca o dovada a profesionalismului. Bineinteles, clientii, furnizorii, partenerii, investitorii, cu toti vor avea tendinta de a se orienta catre companiile cele mai serioase ale domeniului, ocazie cu care se va putea observa si o crestere a veniturilor si profitului.

Nu trebuie omis nici faptul ca o astfel de transformare pozitiva poate sa aduca un mare plus la moralul angajatilor, acestia fiind mult mai motivati sa isi desfasoare activitatea. Cu alte cuvinte, acestia se vor simti mai bine lucrand pentru o companie unde mediul este prietenos si care ajuta ca lumea sa fie mai putin poluata. Totusi, principalul obiectiv al acestor certificate este de reducere a costurilor si de a face economii considerabile. Mai putine emisii, controlarea deseurilor, toate pot fi abordate in moduri mult mai eficiente, fiind necesara asumarea unor responsabilitati clare in randul tuturor angajatilor. Pe aceasta cale se reduc nu numai erorile, ci se vor face economii mari, ocazie cu care si organizatiile au posibilitatea de a indeplini toate reglementarile impuse in domeniul lor. Se consuma mai putina energie, dar si mai putine materiale, asa ca intereseaza-te de certificare prin Sicert si descopera si toate celelalte plusuri de care te vei putea bucura.

Mai mult, prin obtinerea certificatului ISO 14001 este mai usor sa fie cucerite noi piete din Europa, unde cerintele sunt mult mai riguroase si nu se pot integra decat cei cu adevarat profesionisti. O imagine mai buna, protejarea mediului, venituri mai mari, deseuri mai putine, noi nise, mai multi clienti, cu alte cuvine, numai avantaje.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *