Suntem EMOTIE sau SENTIMENT?

In general, oamenii nu fac diferenta intre EMOTIE si SENTIMENT. Pentru ca exista o deosebire foarte mare. E drept, ambele sunt “stari interioare” pentru ca lucreaza aparent pe aceleasi principii, insa fiecare are functia sa bine definita.
EMOTIA este acea stare care apare brusc si se termina la fel de brusc. Astazi este, maine sau cel putin in 5 minute poate sa nu mai fie. Rolul sau este a ridica, de a cobora, de a invata nivelul constient (intotdeauna post manifestare). Este ideala pentru manipulare. Este baza de jos a piramidei, se gaseste in numar mare. Emotia are efecte imediate, vizibile usor. Se identifica usor, sediul emotiei fiind inima. Se poate controla intr-un singur fel.
SENTIMENTUL este starea completa care, o data dobandita (atentie la o data) ramane pentru eternitate.

Sentimentul se refera doar la desavarsire. Nu veti intalni multe sentimente, dar cele pe care le veti constientiza vor reprezenta o cheie.  Se identifica la fel de usor, sediul sau fiind conexiunea creier-inima. De obicei, se confunda cu rigiditatea. Nu poate fi controlat in lumea noastra.
Emotia si Sentimentul sunt folositoare dimensiunii in care ne traim rostul. Cei care cauta desavarsirea, vor sfarsi prin a trai doar sentimente.
Exemple de EMOTII: frica, panica, dragostea, instinctul sexual, vanitatea, compasiunea, nervozitatea, melancolismul, etc.
Exemple de SENTIMENTE: iubirea, darurile spirituale, intelepciunea, etc.
Exemple de EMOTIE-SENTIMENT: indiferenta, inutilitatea, etc.
Intr-o lupta, cel care se identifica cu emotia este cel care pierde. Recomandam aici filmul Lo Sfidante, aceasta postare este inspirata de acest documentar.