Tot ce ai nevoie să știi despre utilizările gheții uscate

May 4, 2022 0 Comments

Gheața uscată este o formă solidă de CO2. Produsă artificial din dioxid de carbon, aceasta are multe beneficii mari, mai ales pentru că este non-toxică și poate fi folosită pentru curățare, momente artistice în cadrul evenimentelor, precum și pentru diverse utilizări casnice.

Curățare cu gheață uscată

De la inventarea sa, utilizarea gheții carbonizate a atras tot mai mulți clienți interesați de multiplele sale utilizări. De exemplu, puteți curăța diferite suprafețe prin pulverizare, fără a lăsa urme. Gheața proiectată pe suprafață este de -78°C și la contactul cu aceasta, suprafața de curățat primește un șoc termic.  Astfel, curățarea cu gheață uscată are avantaje considerabile care nu se regăsesc la alte produse. Pe lângă faptul că este un proces sănătos pentru mediu și utilizator, curățarea cu gheață carbonică are diverse avantaje:

  • O suprafață este curățată eficient printr-un proces uscat, deoarece gheața carbonică trece în stare de gaz fără a se transforma în apă
  • Suprafața de curățat nu suferă nicio degradare
  • Nu se formează alte deșeuri secundare
  • Este un mijloc de curățare care nu necesită utilizarea solvenților sau a altor substanțe chimice

Gheața uscată face, așadar, posibilă curățarea rapidă și ușoară a anumitor suprafețe, fără a fi nevoie să se cheltuiască o avere pe produse specifice. Există multe companii care oferă spre vânzare acest produs, iar una din cele mai mare firme producătoare din România este Gheață24.

Aplicări ale gheții carbonice

Gheața uscată are avantajul de a curăța eficient și de a fi ușor aplicabilă pe diverse suprafețe. De asemenea, poate fi folosită și pentru a menține anumite încăperi reci sau pentru momente artistice în timpul diferitelor evenimente. Prin urmare, nu este folosită exclusiv pentru curățare. 

Gheața carbonică, perfectă pentru depozitarea sticlelor și prepararea cocktail-urilor

Majoritatea restaurantelor oferă băuturi reci la aperitiv, pentru a însoți preparatele. Totodată, pentru a le menține reci, folosirea gheții uscate este o alternativă bună. Această substanță asigură și o temperatură optimă pentru o mai bună conservare. Mai mult, gheața carbonică este foarte practică, deoarece vă permite să congelați toate tipurile de băuturi: lichioruri, șampanie, suc de fructe, sifon, apă etc.

Poate înlocui cuburile de gheață pentru băuturile servite în restaurante, așa că încercați să puneți niște gheață zdrobită într-un pahar, iar aspectul va fi unul mult mai interesant. Este un spectacol frumos de oferit clienților care vă trec pragul, în cazul în care aveți o asemenea afacere. De multe ori, o băutură ne cucerește gustul numai privind-o.

În cele din urmă, nu uitați să vă puneți mănuși atunci când pregătiți cocktailuri cu gheață carbonică din motive de igienă, pentru că acest lucru vă ajută să vă feriți de temperaturi extrem de scăzute, ce, în contact cu pielea, pot crea degerături.

Gheață24 este unul din cei mai mari producători de gheață uscată din România, alege-ne cu încredere oricând!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *