Totul despre metoda personalizarii obiectelor prin sublimare

Cu totii am primit macar o data fie sub forma de cadou, fie ca material promotional la vreun eveniment la care am luat parte cani sau umbrele care aveau imprimate logo-uri sau, daca era vorba despre un cadou, chiar imaginea noastra. Totusi, prea putini dintre noi stim care este procedeul prin care se realizeaza aceste obiect. Asadar, randurile urmatoare au menirea de a face putina lumina si de a vorbi despre procesul de personalizare prin sublimare. Cu alte cuvinte, personalizarea prin sublimare este un procedeu de imprimare ce se realizeaza prin intermediul unor cerneluri speciale care, in conditii speciale de temperatura si presiune trec din starea solida direct in stare gazoasa, fara a mai trece prin starea lichida. Cand procesul de racire intervine, ele revin din starea gazoasa direct la starea solidă. Prin urmare, in cadrul tipografiei Agrafa, facem personalizare prin sublimare pentru mai multe obiecte si materiale, printre care enumeram textile albe amestec minimum 80% polyester si diferite obiecte albe pretratate pentru sublimare cani, mousepaduri, umbrele, coastere, placi din aluminiu si inox, placi din HDF etc.

Daca intentionezi sa pastrezi un obiect o perioada cat mai mare de timp, care sa iti raman drept amintire vesnic, atunci serviciile de personalizare prin sublimare de la Agrafa Print iti asigura capacitatea de rezistenta pe diverse materiale. Poti personaliza o multitudine de obiecte: cani, umbrele, sacose, sorturi, perne si lenjerii, prosoape, rucsacuri, tricouri, sepci, cravate si alte articole vestimentare, placi ceramice sau metalice, mousepaduri, lanyards, coastere, mochete, carti de vizita metalice, steaguri si bannere promotionale, sisteme de afisare cu material textil/roll-ups/pop-ups. Practic, pentru a intelege mai bine cum functioneaza procesul de personalizare prin sublimare, vom evidentia in cele ce urmeaza pasii pe care ii respectam.

Asadar, elementele grafice, poza, textul, imaginea ce se doreste a fi imprimata este intai printata in oglinda e folia de transfer cu ajutorul imprimantei si a cernelurilor speciale pentru sublimare, mai departe, fixam ferm folia imprimata pe obiectul ce urmeaza a fi personalizat, tinem folia de transfer si obiectul in presa preincalzita timp de 20-60 de secunde, iar in tot acest timp are loc intreg procesul de imprimare. Prin incalzire, moleculele de polyester se deschid si permit intrarea pigmentului aflat in stare gazoasa care mai apoi, prin racire, se inglobeaza in material. In cele din urma, obtinem un imprimeu cu o durabilitate extraordinara.

In final, este important de retinut cateva aspecte legate de exceptiile care nu corespund procesului de personalizare prin sublimare si amintim aici materialele textile care nu au in componenta minimum 80% polyester, obiecte fara tratament special pentru sublimare sau de alta culoare decat alb, materiale care nu suporta temperaturi de 200°C, tesaturi din fibre naturale.

Leave a Comment