Vacantele in Turcia sunt adevarate calatorii in trecut

O vacanta in Turcia este acel lucru de care ai nevoie pentru a te simti mai bine dupa o perioada lunga de munca si dupa o perioada in care nu ai reusit sa te relaxezi deloc. Un charter Turcia te va invalui cu aromele delicate ale condimentelor de acolo, te va intoarce inapoi in trecut pentru cateva zile, iar pasii tai vor urma pasii celor mai puternici oameni din lume. Turcia este tara culorilor, a frumusestii arhitecurale si a frumusetilor naturale. Fie ca mergi acolo pentru experienta felurilor de mancare extrem de aromate, fie ca te gandesti doar la cafeaua turceasca sau la monumentele incarcate cu istorie, toate aceste aspecte vor fi satisfacute.

Efes

Ruiana orasului Efes este de neratat, mai ales daca iti doresti sa vizitezi acele monumente care au o incarcatura exceptionala. Vei descoperi acolo un oras cu monumente colosale si cu drumuri din coloana de marmura, gata sa te ajute sa pasesti in trecut pentru cateva ore. Efes este unul dintre cele mai complete orase romane, care a mai ramas in picioare din Regiunea Mediteraneeana.  Daca vrei sa afli cum trebuia sa traiesti in timpul epocii de aur a Imperiului Roman, atunci Efes este locul potrivit pentru asta. Pentru a descoperi toate frumusetile Efesului va trebui sa petreceti aici cel putin o jumatate de zi, deci pentru a va putea bucura de toate minunatiile si peisajele fantastice, trebuie sa aveti rabdare si foarte mult timp la dispozitie.

Palatul Topkapi

Pentru o vizita in lumea si in viata sultanilor trebuie sa mergeti sa vedeti Palatul Topkapi. Vei putea traversa in timp si vei trai pentru cateva ora aceleasi sentimente precum marii sultani otomani. Acesta este locul din care sultanii erei otomane au sculptat un imperiu care avea să se extindă în Europa și în jos prin Orientul Mijlociu și Africa. Interiorul decorat cu faianta luxoasa si bijuterii stralucitaoare reprezinta o imagine clara a vietii si puterii otamane. Totodata, gradinile publice din jur au fost candva, singurul domeniu al Curtii Regale, iasa acum poti face o plimbara linistita prin acestea pentru a de bucura de natura si de frumusetea de acolo.

Manastirea Samuela  Incorporata intr-o stanca, Manastirea Samuela sau Manastirea Fecioarei Maria este unul dintre cele mai cunoscute monumente istorice de de-a lungul Coastei Marii Negre.  Iti recomandam aici o plimbara linistita in jurul acestui complex religios abandonat, pentru a simti cu adevarat o forta si o putere nemaivazute. In interiorul bisercii vei putea admira fresce in culori vibrante pe care le-ai putea privi la nesfarsit. Mănăstirea a fost deschisa pentru prima data în epoca bizantina si a fost închisa abia in 1923. Astazi, o plimbare pe acolo te va face sa-ti imginezi cu usurinta vietile izolate ale calugarilor care au trait candva aici.

Leave a Comment