Viata bebelusilor in primul an

July 9, 2021 0 Comments

Primul an de viata al bebelusului tau poate fi chiar o aventura foarte frumoasa pentru parinti, daca stim sa privim partea plin a paharului si sa ne bucuram de fiecare etapa pe care cel mic o parcurge.

Afla detalii pe clubulbebelusilor.ro despre cum are loc transformarea bebelusului tau in primul an de viata si vezi care sunt provocarile pentru care trebuie sa te pregatesti. Totusi, ne propunem sa abordam chiar aici cateva aspecte generale, despre care puteti afla detalii pe clubulbebelusilor.ro.

Astfel, un prim aspect foarte interesant este acela ca, in primul de viata, bebelusul doarme mult. In medie, 18 pana la 21 de ore de somn zilnic nu sunt prea multe pentru el pentru a-si reveni din toata agitatia care il inconjoara zilnic. Cand se trezeste, este estential sa manance si s-ar putea sa va mire sau nu, insa va avea un apetit bun si deja se observa si preferintele gustative in cea de-a sasea luna.

Totodata, un alt detaliu extrem de dragut este ca, in ciuda vederii sale inca limitate, el te urmareste cu privirea, iti recunoaste fata, precum si vocea si nu este exclus sa te surprinda cu un suras dragalas, insa poti afla detalii pe clubulbebelusilor.ro

Pentru a se exprima, bebelusul nu trebuie ignorat. Daca este fericit, el va exprima aceasta stare gagurind, zambind sau jucandu-se cu obiectele din jurul sau. Pe de alta parte, daca nu se simte bine, el va va semnala acest lucru prin plansete sau chiar tipete si lacrimi.

La zece luni, primele deplasari prin casa facute de copilul tau ii confera incredere in sine. Acum va invata sa isi tina singur sticla de apa sau de lapte si o scoate cand termina. Gangurind, se misca in timp ce se tine de mobilier, plimbandu-se prin casa. In aceasta etapa, ii place sa construiasca si sa demoleze, sa traga de obiecte, sa se joace cu o minge. Foarte important este sa il lasi sa se descurce si singur, fara sa il tii de mana chiar tot timpul, pentru ca asta il va face sa aiba incredere in el si sa creasca rapid si frumos.

In acelasi timp, de la sapte la noua luni, totul in jur pare sa il fascineze. Isi petrece timpul ascultand, privind, atingand obiecte. Acum este capabil sa se concentreze si sa examineze obiectele pe care le tine in maini.

Capacitatile sale oculare se imbunatatesc constant si ii permite sa vada la distanta si sa dobandeasca tot mai multe cunostinte despre mediul sau. Ei bine, acum apare momentul cand copilul devine din ce in ce mai greu de stapanit, iar asta pentru ca incepe sa doarma mai putin si acum mananca in scaunul sau inalt.

Din ce in ce mai activ, ii place sa incerce jocuri care implica intreaga familie si unde sunt necesare gesturi si mimica faciala. Acum capabil sa inteleaga „nu!”, vorbeste in silabe si doreste sa poata pronunta corect „tata” si „mama”. Cel mai adesea, el va spune „mama” spre incantarea familiei sale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *